Afvallen
in de 
overgang

Het mentale dieet plan (MDP)

Het mentale dieet plan van Katja Callens

Een van de meest succesvolle online dieetprogramma’s van de laatste jaren. Dit dieet gaat ervan uit, dat iedereen 5 tot 17 kilo kan verliezen in 11 dagen! Het is meteen glashelder, dat je er niet alleen voor staat, maar dat je veel ondersteuning krijgt als je dat wilt. Je krijgt ook meteen het advies om eerst de afslanktest te doen. Hierdoor krijgen Katja en haar team een beter inzicht in jouw situatie en kunnen zij je beter ondersteunen en vooral motiveren om af te vallen.

Het mentale dieet plan is eigenlijk een (digitaal) boek, gecombineerd met begeleiding meestal via e-mail, die je haarfijn uitlegt wat je wel en wat je niet kunt eten en waarom. Ook wordt er duidelijk uitgelegd, dat je door het eten van bepaalde combinaties aankomt. Het gaat er dus om, deze combinaties te vermijden maar toch lekker te eten.

Mentaal – Dieet – Plan

Het mentale dieet planMentaal in het mentale dieet plan staat voor het inzicht dat je verwerft in dat WAT je eet en de MOTIVATIE om je doel (in dit geval afvallen) te bereiken. Hiervoor ontvang je regelmatig oefeningen, tips en succesverhalen van ‘lot-‘genoten.
Dieet staat voor een dieet waarbij er geen sprake is van uithongeren, zelfs niet van honger, geen calorieën tellen etc. Je krijgt schema’s waarin staat wat je kunt eten op een dag. Hier word je het onderscheid geleerd tussen Proteïne, Koolhydraten en Zuivelproducten en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Het dieet kent 3 soorten dagen, Afpha- Beta- en Gamma-dagen. De alpha-dagen: op deze dagen mag je alles eten, koolhydraten, proteïnen en zuivelproducten. Op de beta-dagen eet je alleen proteïne-rijk voedsel en veel groente. Op de gamma-dagen alleen proteïne-rijk voedsel. Het doel van deze dagen is dat je lichaam meer moeite moet gaan doen om je calorieën te verbranden.
Plan staat voor het opstellen en bereiken van een doel. Het doel is belangrijk. Je gaat vanaf de eerste dag een soort dagboekje bijhouden, waarin je je vorderingen kunt bijhouden.

MDP_banner_468 x 60

Hoe werkt dit dieet?

Allereerst zorgt dit dieet ervoor, dat door de variatie per dag je lichaam meer moeite moet doen om de toegevoegde calorieën te verbranden. Daarnaast ontvang je steeds effectieve tips om niet te veel te eten, bijvoorbeeld het drinken van voldoende water verlaagt je hongergevoel. Ook de oefeningen, (mentaal) gebaseerd op hedendaagse psychologische inzichten, dragen ertoe bij, dat je je beter en positiever gaat voelen. Daardoor is het niet meer zo moeilijk dit dieet vol te houden.

Naast tips, lijsten wat je wel en niet moet eten, krijg je ook veel recepten, lekker, gezond en je valt er van af! Er zijn ook websites waar deze recepten gepubliceerd worden, bijvoorbeeld http://www.vetvrij.com. Hier kun je steeds weer nieuwe inspiratie opdoen, en mocht je zelf een lekker recept bedacht hebben, kun je dat hier delen met je mede-afvallers.

101heerlijkerecepten-2-trans 101heerlijkerecepten-transOok is er inmiddels twee (digitale) boeken verkrijgbaar van het Mentale Dieet Plan (MDP),  202 Heerlijke Recepten Voor Een Platte Buik in twee delen. Hierin staan overheerlijke gerechten, die je zonder meer kunt gebruiken bij het afvallen. Soms mis je nu eenmaal wel eens de inspiratie om elke dag opnieuw weer iets te bedenken, dat goed is voor het afvallen en ook erg lekker.

 

Meer informatie over het Mentale Dieet Plan

 

Bepaal zelf uw BMI

cm
kg

Bepaal zelf uw BMI

De kinder-BMI calculator is betrouwbaar voor kinderen tussen 2 en 20 jaar

cm
kg