Afvallen
in de 
overgang

De Superverbrander Methode

De Superverbrander Methode, afvallen door je hormonen in balans te brengen

De meeste diëten zijn moeilijk vol te houden en maken je uiteindelijk dikker!

Jesse van der Velde presenteert een oplossing hiervoor: de Superverbrander Methode.
Vanuit zijn praktijk als Personal Trainer & Voedingscoach bleek, dat mensen met overgewicht graag willen afvallen, maar dan wel …..

 • superverbrander methodezonder veel in te leveren
 • op een gezonde manier gewicht verliezen
 • nieuwe gewoontes/levensstijl aanleren
 • géén diëten meer
 • geen jojo-effect meer

Onmogelijk? Nee, het is een kwestie van de basisprincipes ontdekken en de motivatie vinden om deze te te passen. Hiermee kan iedereen zijn/haar ideale lichaam bereiken en behouden.

De basisprincipes van de Superverbrander Methode

 1. Het hormoon insuline veroorzaakt 99 % van je gewichtsproblemen. Insuline is een hormoon, dat je lichaam zelf aanmaakt om bepaalde voeding (niet alle) op te slaan in spieren of als lichaamsvet. De voornaamste taak van insuline is dus: opslag! Hierin vind je dan ook de verklaring van het feit, dat je soms bijna niets eet en toch bijkomt en van andere voeding kun je zoveel eten als je wilt en niet bijkomt. Zaak is dus te weten welke voeding je kunt eten, waarbij geen insuline wordt aangemaakt en bij welke voeding dat juist wel gebeurt.
 2. Het hormoon Cortisol (het stress-hormoon)  zorgt ook voor vetopslag, voornamelijk buikvet. Dit is een overlevingsmechanisme, dat ons eeuwen geleden goed van pas kwam, maar nu overbodig lijkt. Cortisol zorgt ervoor, dat je lichaam tijdens en na een stress-situatie vetreserves gaat bewaren en geeft tegelijkertijd een signaal af aan je lichaam om te gaan eten, de verloren energie moet aangevuld worden. Stress leidt dus tot directe vetopslag én geeft je hersenen het signaal om te eten. Vreetbuien zijn hier een klassiek voorbeeld van.
 3. Als je lichaam te weinig groeihormoon aanmaakt, kun je géén vet verbranden
 4. De meeste diëten brengen je schildklier van slag. Het gevolg hiervan is, dat het jojo-effect gaat optreden. Daarna is het juist nog moeilijker om een paar kilo’s kwijt te raken.  Als eerste zul je je schildklier weer in balans moeten brengen wil je succesvol afvallen.

Alleen een blijvende verandering geeft een blijvend resultaat.

Dat klinkt heel logisch, maar er wordt vaak gedacht, ik doe een dieet voor een paar weken, ik verlies een aantal kilo’s en daarna ga ik weer terug naar mijn oude levensstijl en eetgewoontes. Men gaat er daarbij vanuit, dat het slankere lichaam blijft! Helaas is het zo, dat dan de kilo’s er weer aanvliegen.

Wat houdt de Superverbrander Methode in?

De Superverbrander Methode is coaching programma, bestaande uit ruim 24 online video’s, aangevuld met e-books en luister mp3’s. Het gaat over voeding, gezondheid en hormoonhuishouding en het doel is dat je stap-voor-stap een nieuwe manier van eten en leven leert.

Het programma van de Superverbrander Methode bestaat uit 4 fasen, waarbij elke fase een aantal video’s heeft. Elke video geeft je een aantal tips. Het toepassen van deze tips zorgt ervoor, dat je al heel snel vet gaat verbranden. Dit programma heeft een zogenaamd cumulatief effect: van de eerste tips ga je vet verbranden, ga je meer tips toepassen, dan ga je ook meer vet verbranden. Dit doe je tot je tevreden bent over je lichaam. Daarna volgt de fase van stabilisatie, zo wil je dat je lichaam blijft!

Inhoud van de Superverbrander Methode

 • De inhoud van dit programma kun je het gemakkelijkste bekijken aan de hand van de  5 fasen, die het programma kent:
 • Fase 0: “De 3 tips die de vet verbranding direct laten starten” (2 video’s, 1 mp3, 1 PDF)
 • Fase 1: “Hoe je motivatie kunt vasthouden en controle kunt krijgen over vreetbuien en het jojo-effect” (3 video’s, 1 mp3, Het Superverbrander 30 Dagen Dieetplan (digitaal PDF e-book).)
 • Fase 2: “Ontdek een gezond voedingspatroon dat in iedere levensstijl past en waarmee je constant vet blijft verliezen” (10 video’s)
 • Fase 3: “Verlies overtollig vet blijvend en op jouw probleemzones door je hormoonhuishouding in balans te brengen” (6 video’s)
 • Fase 4: “Stabiliseer je ideale gewicht en behoud je resultaat voor de rest van je leven” (2 video’s)

Ook niet onbelangrijk.
Hormonen bepalen niet alleen, dát ze vet opslaan, maar ook wáár ze het vet opslaan.
De zogenaamde lovehandles, het vet op je heupen, worden door het hormoon Insuline geplaatst.
Het buikvet staat in verband met het stress-hormoon Cortisol en Insuline.
Of en hoe snel je vet kunt verliezen hangt nauw samen met de schildklierfunctie en het schildklierhormoon.
De hoeveelheid vet op benen en billen staat direct in verband met het vrouwelijke geslachtshormoon Oestrogeen.

De Superverbrander Methode leert je over deze hormonen en hun werking. De methode leert je vooral hoe je op een natuurlijke manier, door het aanpassen van je voeding en je levensstijl, deze hormonen in balans kunt brengen. Dit leer je in een videoreeks Hormoon-Management. Deze videoreeks is een onderdeel van de totale methode Superverbrander.

Meer informatie over de Superverbrander Methode

Bepaal zelf uw BMI

cm
kg

Bepaal zelf uw BMI

De kinder-BMI calculator is betrouwbaar voor kinderen tussen 2 en 20 jaar

cm
kg